Gordigear  
Wie zijn wij?     |      bestellen en prijslijst     |     in de media     |     reisverhalen     |     beurzen     |     contact
    Sue & Steve - weer er op uit!
 
 Daktenten 
 Vouwwagens 
 Autoluifels 
 
 Extra's 
 Onderhoud 
 Garantie 
 Handleidingen 
Sue & Steve - weer er op uit!

We hadden een reis naar de outback gepland - naar Lake Eyre en dan naar Birdsville. We waren mentaal voorbereid, hadden kleding ingepakt en de uitrusting op orde gebracht. Alles veranderde toen Steve een opdracht kreeg aangeboden die hij niet kon weigeren.

Sue & Steve
Helaas, de opdracht doorkruiste gedeeltelijk onze geplande reis en omdat die al krap gepland was, kozen we ervoor een alternatieve reis van 14 dagen te maken. De koffers werden weer gepakt, spullen gereorganiseerd en voedsel ingeslagen en daar gingen we... langs de kust.

Lady Musgrave Island
We wisten dat een aantal van onze vrienden al in het gebied waar we heen gingen waren. Paul en Brenda waren op thuisreis, en Dave en George waren op zee in een prachtige erwt-groene boot ... ach welnee, eigenlijk in een mooie witte 11,6 meter catamaran. We hadden twee geweldige dagen met Paul en Brenda in Bargara (in de buurt van Bundaberg). Fietsen, zonnebaden, relaxen en een beetje wijn drinken! Het was fantastisch om hen weer te zien nadat ze acht maanden door Australië getoerd hadden.

Mangrove krab
We weten nu in ieder geval dat we wel snel weer zullen bijpraten. Even bij kunnen praten met Dave en George werd meer een uitdaging! Paul was zo aardig ons naar de township van 1770 te rijden om vandaar de ferry naar Lady Musgrave Island te nemen.

Dave kwam ons ophalen van de drijvende ponton. We lagen twee uitzonderlijk mooie dagen voor anker in de lagune van het Lady Musgrave-eiland. We namen wel 50 miljoen foto's! Op het rif gebruikten we de opblaasbare kajak en ook onze snorkeluitrusting. Het was gewoon uniek! Een belevenis die je nooit meer vergeet.

De terugreis over het water naar Bargara was ruw en Sue bleef vrijwel de hele tien uur aan dek! Teruggekomen op onze kampeerplek bleven we nog twee dagen om te fietsen, koffie te drinken en de 50 miljoen foto's te bewerken!

Basiskamp
De daktent op onze trailer heeft zich echt bewezen - echt topspul - mij krijg je niet meer zonder weg! Met dank aan de jongens van Gordigear in Southport voor hun hulp.

 
1770 en de Calliope rivier

Het is donderdag en de regen valt met bakken omlaag! 1770/Agnes Waters is verregend en het lijkt erop dat het zo blijft de volgende dagen - jammer, hier zou je goede foto's kunnen maken. We kamperen op Workman's Beach, in een aangename bush, op slechts enkele minuten van een prachtig strand.

Vogelfotografie
Er zijn duizenden zwarte kaketoes, maar we kunnen de camera niet pakken - zeer frustrerend! We kunnen niet veel kunnen anders doen dan winkelen (och arm); goed dat er in Agnes Waters wel een paar winkels zijn.

Bleekkop rosella
De tent blijft mooi strak met dit natte weer. Binnen blijft alles lekker droog, dat is het belangrijkste. Een paar vrienden hadden ons geadviseerd de hoeken preventief af te dichten en we zijn blij dat we daarnaar geluisterd hebben. Het is nu vrijdagochtend en wat een verschil: blauwe luchten, zonneschijn en alles droog.

Visarend
We genoten volop, peddelden in onze kajaks op de rivier bij 1770, gingen wandelen naar een klif, zwemmen in de zee en genieten van de zon. Steve moest wel wat werken, maar werd vervolgens overgehaald om mee te gaan zwemmen. Sue nam foto's van een visarend - nu zoekt ze iemand die de vis kent die hij gevangen had!

Op zaterdag hebben we besloten om verder te reizen en sloegen we onze tent op bij Calliope. We vonden een mooi plekje op een heuvel. Schitterend! Leuk is dat hier twee vliegers pal boven ons hangen.

 
Calliope - Yeppoon - Monto

Kampeerplek bij Calliope River
Zondag was prachtig - warm en zonnig. We namen de fietsen voor een rit, kochten een ijsje en relaxten de rest van de dag. Maandagochtend hebben we alles ingepakt en zijn we met de kajaks over de Callioperivier gegaan en daarna naar Yeppoon. Het was geweldig - goed dat we dat gedaan hebben.

Maandagmiddag kwamen we aan bij het saaie Yeppoon. We gingen door en sloegen ons kamp op in Byfield National Park. We waren amper klaar toen het begon te regenen.

De moesson begon, krokodillen bevolkten de rivieren en om ons heen hingen zwermen muggen er gewoon op te wachten om ons te kunnen steken. Maar hey - als doorgewinterde kampeerders zaten we gewoon onder onze luifel en lachten. Ooit zou het wel weer beter worden!

Schemering
Na een snelle blik op het weerbericht besloten we op te breken - het zag er somber uit. De regen stopte net lang genoeg om onze spullen in te kunnen pakken en begon weer toen we terugreden naar Yeppoon voor een welverdiend ontbijt.

We gingen het binnenland in naar Monto om de Cania Gorge te bekijken en om de regen te ontvluchten. Steve moest een alcoholcontrole ondergaan, maar het was pas drie uur in de middag, dus dat was toen nog geen probleem!

Op dinsdag hebben we een kampeerplek gevonden waar we gelukkig al onze spullen konden drogen. Daar hadden we gewassen en na het eten ontspanden we met een glas wijn.

 
Van Kalpowar naar Austinville

Flora
Woensdagochtend gingen we naar de Cania Gorge. Deze canyons zijn niet erg bijzonder, maar toch konden we onze wandelschoenen fijn gebruiken. Na de lunch reden we naar Gin Gin. Onderweg zagen we een zwarte havik en namen er een aantal zeer goede foto's van - tof!

Ringvinken
Onze route voerde ons door Kalpowar - het is in een overheidsbos met veel oude bosbouwpaden, dat tot recreatiegebied bestempeld werd.

Het is duidelijk dat het vaak wordt bezocht door SUV's en we zouden dat zelf ook wel willen proberen. Steve las wat en Sue nam nog meer vogelfoto's.

De volgende ochtend waren we vroeg op - we wisten gewoon niet of we nou wel of niet naar huis zouden gaan. We stopten voor het ontbijt bij een prachtig uitzicht. We hebben overwogen of we verder moesten gaan en na wat heen en weer dubben hebben we besloten om naar huis te gaan.


Afbeeldingen en tekst werden door Sue Rodwell en Steve Fitchett beschikbaar gesteld. Ze hebben een fotostudio in het achterland van Queensland's Gold Coast, waar ze unieke en originele portretten maken. Hun foto's zijn gepubliceerd over de hele wereld. Bezoek hun website www.fitchimages.com.