Gordigear  
företag     |     beställa & prislista     |     i media     |     reseskildringar     |     visningar      |     kontakta oss
    Sue & Steve - på resande fot igen!
 
 Taktält 
 Släpvagn Tält 
 Bil Markis 
 
 Specialerbjudanden 
 Underhåll 
 Garanti 
 Bruksanvisningar 
Sue & Steve - på resande fot igen!

Vi hade planerat en annan vildmarks erfarenhet, Lake Eyre och upp till Birds-Ville. Vi var mentalt redo, kläderna packade och utrustningen staplade högt upp. Detta förändrades dock när Steve blev erbjuden ett annat arbete som han inte kunde motstå.

Sue & Steve
Tyvärr visade det sig att pappersarbetet vi fick bara ett par dagar innan avresan visade ett startdatum i mitten av vår föreslagna resa. Vi kände inte att vi kunde göra resan rättvisa på bara två veckor så vi bestämde oss för att göra något annorlunda. 'Resväskor' ompackade, lådor justerade och kylskåpet på nytt lager och vi började längs kusten.

Lady Musgrave Island
Vi visste att några av våra vänner redan var i samma område som vi nu var på väg till. Paul och Brenda var på väg hem och Dave och George var ute på havet i en vacker ärt grön båt ... väl egentligen i en vacker 11,6 meter vitt katamaran. Vi tillbringade två underbara dagar med Paul & Brenda i Bargara (nära Bundaberg). Cyklade, solade, tagit det lugnt och bara druckit vin! Det var så skönt att bara umgås med dem eftersom dem hade varit bortresta åtta månader i Oz.

Mud Crab
Vi vet åtminstone att det inte kommer ta för lång tid innan vi kan ses igen. Att möta upp Dave och George blev mer av en utmaning, att försöka ta sig från A till B! Paul var så snäll som körde oss till kommunen av 1770 för att ta färjan ut till Lady Musgrave ön för att möta upp dem.

Dave plockade upp oss från den flytande ponton och sedan stannde vi två fantastiska dagar upp i lagunen på Lady Musgrave. Vi gick på ön och tog 50 miljoner foton. Vi prövade deras uppblåsbara kajak och snorklade på revet. Det var bara magiskt. Ännu en stor livs upplevelser!

Resan tillbaka till Bargara var hackig och Sue spenderade mer eller mindre hela tio timmar på däck då hon inte vågade gå ner! Så tillbaka till vår camping för två nätter. Vi cyklade, drack kaffe och redigerade de 50 miljoner bilderna!

Sätta upp camp
Att ställa upp taktältet på släpvagnen fungerar riktigt bra för denna typ av resa - det är en stor bit av redskap - gå inte hemifrån utan det! Tack till grabbarna på Gordigear i Southport för hjälpen!

 
1770 och Calliope floden

Det är torsdag och det är väder för ankor! 1770/Agnes Waters är väldigt blött och det ser ut som det kommer att hålla i sig ett par dagar - synd eftersom det har stor potential. Vi slog läger på ett ställe som heter Workman s Beach, i en vacker buskläger med bara en minuts promenad till en härlig strand.

Fågel bilder
Svarta kakaduor i överflöd, men vi kunde inte få ut våra kameror för att fotografera dem - väldigt frustrerande! Inte mycket att göra på sådan dag, men att shoppa - vilket problem! Bra jobbat att Agnes Waters har några.

Pale Headed Rosella
Tältet höll upp bra i det här blöta vädret. Allting är ganska torrt inuti vilket är det viktigaste. Vi fick råd av några vänner att vattentäta de fyra hörnen för säkerhetsskull vilket vi är glad att vi gjorde. Vilken skillnad när vi gick upp fredag ​​morgon - solsken, blå himmel och allt är torrt.

Osprey
Vi gjorde det bästa av det och tog surfa skidorna ut på floden vid 1770, tog en promenad upp till en bergstopp, simmade i havet och solade. Steve var tvungen att arbeta lite men blev övertalades att ta en paus tillräckligt länge för en simtur. Sue tog ett underbart fotografi av en Osprey - hon bara behöver någon som kan identifiera fisken!

På lördagen bestämde vi oss för att gå vidare och har hittat ett ställe som heter Calliope Vi har en upphöjd plats med utsikt över floden, helt underbar. Bästa av allt är att det finns två visslande drakar här -... Flygande rakt över oss.

 
Calliope - Yeppoon - Monto

Lägret vid Calliope River
Söndag var härligt - varmt och soligt. Vi tog cyklarna ut för en åktur, åt glass och bara njöt av resten av dagen. Måndag morgon packade vi ihop och tog ut surf skidorna för en tur upp Calliope floden innan vi gick iväg för Yeppoon. Det var jätte härligt - Så glad att vi gjorde det.

Måndag anlände vi till en ganska tråkig Yeppoon. Gick ut till Byfield nationalpark och satte upp läger. Vi hade bara hunnit resa tältet när det började regna.

Vi hade monsunregn, var omgivna av krokodil angripna floder och det fanns svärmar av Ross River myggor som vill få sina små gaddar in i oss, men vi är tuffa campare så vi bara satt under markisen och log. Det skulle inte vara för alltid trots allt!

Skymning
Vi kollade på prognosen och beslutade oss att köra iväg direkt - det såg ganska olycksbådande ut. Det slutade regna tillräckligt länge för oss att packa ihop och vi var väldigt glad att vi gjorde det. Himlarna öppnades igen och vi var på väg till Yeppoon och frukost...

Vi beslutade att åka mot Monto och ta en titt på Cania Gorge och ännu viktigare komma bort från regnet. Steve fick göra utandningstest på vägen men det var bara klockan tre så han var OK!

På tisdagen hittade vi en camping - som hade ett bra ställe att torka ut tältet på och alla våra blöta redskap. Efter tvätten, åt vi middag och slappnad av med ett glas vin.

 
Kalpowar till Austinville

Flora
Upp och iväg till Cania Gorge på onsdag morgon. Då vi har sett några av de bästa raviner var detta mycket medioker men vi hade en ganska trevlig promenad - fick 'stövlarna på' för första gången denna resa. Vi åt lunch och gick mot Gin Gin. Vi såg vad vi tror var en Black Falcon och fick ett bra foto av det - Mycket lycklig över det.

Barred Finches
Hittade ett ställe som heter Kalpowar. Det är i ett skogsområde med gamla logga spår och har förvandlats till en rekreation plats.

Det är uppenbart att det används många 4WD fordon och vi skulle gärna ha gett det en chans. Steve slappnade av och läste sin bok och Sue gick och tog fler fågel bilder.

Vi steg upp tidigt nästa morgon men visste inte riktigt vad vi skulle göra - om vi skulle åka hem eller gå någon annanstans Vi stannade till för frukost på ett fantastiskt litet ställe - härlig utsikt, det var mycket trevlig. Vi var för obeslutsamma om vad vi skulle göra och innan vi visste vad som hände vi var på väg hem.


Konstverk och text artighet av Sue och Steve Fitchett. De har en fotoateljé i inlandet av Queenslands Gold Coast, där de gör några enastående och original porträtt. Deras bilder har publicerats över hela världen. Kolla in deras hemsida på www.fitchimages.com.