Gordigear  
Wie zijn wij?     |      bestellen en prijslijst     |     in de media     |     reisverhalen     |     beurzen     |     contact
    Afrika stap voor stap.
 
 Daktenten 
 Vouwwagens 
 Tentaanhangers 
 Autoluifels 
 Verzorgingsproducten 
 
 Onderhoud 
 Garantie 
 Handleidingen 
Afrika stap voor stap.

Groeten uit Salzburg, na terugkeer uit zuid Afrika en Namibië wilde ik even contact hebben om feedback te geven over jullie daktent. Grote lof! We hadden hem al getest voor we vertrokken… we zetten hem in augustus erop en en daar bleef hij tot in mei, 9 maanden later. In die tijd stonden auto en tent niet in een garage en kwam er regen, mist, zon, hitte en een sneeuwdek van 40cm overheen. Toen we hem even openden voor de aanvang van onze reis om even te kijken, was alles in orde, ook geen schimmel, net alsof we hem een uur eerder erop gezet hadden. Tijdens onze tocht door zuid Afrika kampeerden we bij -6 graden in de Namib, we hebben de ramen dichtgehouden en merkten dat de tent zelfs enige bescherming bood tegen de kou. De buitentent was in de morgen wel bevroren, maar binnenin was het behaaglijk. Toen we in het kustgebied reisden hadden we een zware zandstorm van 48 uur; alles was met fijnzand bedekt, maar wederom waren wij goed beschermd binnenin de tent. Die bleef ook droog na twee dagen zware regenval in zuid Afrika en binnen twee uur na de regen was de tent weer droog. In het Karoo-gebied waren de midges en muggen uitzonderlijk hinderlijk, maar het lukte ze niet om ons te steken in de nacht. Met zijn tweeën kunnen wij de tent in ongeveer drie minuten opzetten. Ook het monteren ervan op de aanhanger was super! Met deze uitrusting hebben we tot nu toe 6.800km gereisd, waarvan 4.500 off road. Jullie hebben een meer dan geweldige tent gemaakt! We zijn er heel gelukkig mee!

Wij noemen onze reis Afrika - stap voor stap, omdat we twee keer per jaar naar Afrika vliegen om weer een stukje van onze route te doen. Op die manier hopen we zuid en oost Afrika te bereizen. Het zal ons misschien 3, 4 of 5 jaar kosten… tot nu toe zijn we geweest in Port Elizabeth, Garden Route met Jeffreys Bay, Outshorn, Hermanus, Capetown, Springbock, Namibia, Fishriver Canyon, Namib met Soussusvlei, Luederitz, Swakopmung, Otawi, Kuene River, Etosha, Windhoek... wordt komende Paasperiode vervolgd met het traject van Windhoek naar Livingston, Zambia.


Beelden en/of tekst werden ter beschikking gesteld door Dani & Werner.